Konu
:
Sultan Kebabı Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Kebabı Böreği
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Kebabı Böreği
Sebzeli Sultan Böreği
Malzemeleri:
4 hazır yufka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu
İç malzeme için:
500 gr iç bezelye
150 gr tavuk göğüs eti
2 havuç
2 patates
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk etini haşlayıp süzün
Suyunu ayırıp etini tel tel ayırın
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın
Soğanı soyup doğrayın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin
Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun
Patates, et, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin
Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Yufkalardan birini tezgaha serin
Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırça ile sürün
Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şeklinde hazırlayın
Elde ettiğiniz kare yufkayı dörde kesin
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Yufkalardan birini yağlanmış küçük cam kaba kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin
Bezelyeli karışımı paylaştırıp dışa taşan yufkaları içe doğru katlayın
Cam kabı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip alın
Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine kalan yağlı su karışımını sürün
Susam ve çörekotu serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Sebzeli sultan böreği artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul