Konu
:
Kestaneli Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Tatlı Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Tatlı Tarifleri
Çikolata Kaplı Kestane Püresi
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane
1/2 su bardağı pudra şekeri
2-4 yemek kaşığı arası süt kreması
1 paket bitter çikolata
süslemek için arzuya göre antep fıstığı
Hazırlanışı:
Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin
Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıv***** gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin
Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin
Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin
1 yemek kaşığı krema ilave edin
Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın
Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul