Yalnız Mesajı Göster

Portakal Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Reçeli Tarifleri







Portakal Reçeli
Malzemeler:
  • 2 kg portakal
  • 1 limon
  • 2 kg toz şeker
Hazırlanışı:
2 kgportaklın kabuklarını soyunPortakla kabuklarını küp olarak kesinTencereye su ilave edin Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartıp dökünDaha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatınTekrar acı suyunu çıkartın

Portakalları ise küp olarak kesin Parçalayıcıdan geçirin Daha sonra tencereye 2 kg toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakınDaha sonra üzerine limon suyu sıkınLimon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla