Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Çıtlamış Börek

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Çıtlamış Börek







Kuzu Etli Çıtlamış Börek
Malzemeler:
  • 6 yaprak milföy
  • 300 grkuzu eti
  • 3 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • kekik
  • sıvıyağ
Hazırlanışı:
300 gr kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanırsoğanlar doğranarak ilave edilirtuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilirocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılırdiğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde konulur kenarlarına basılarak birleştirilirdaha sonra merdaneyle açılarak inceltilirhamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan harçtan konularak sıkıca sarılırsimit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye alınırüzerine çırpılmış yumurta sürülür haşhaş ya da çörek otu serpilerek kenarlarına bıçakla çeltik atılırfırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla