Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçeli Tarifleri



Patlıcan Reçeli
Malzemeler:
  • 20 tane çekirdeksiz, yumuşak ve küçük patlıcan,
  • 1,5 kilo toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı limon suyu,
  • su
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulurHer patlıcan küçük parçalara bölünür Tencereye konur Bol hu ilave edildikten sonra 20 dakika kay*natılır Suyu süzülür Sonra üstüne soğuk su doldurulur 20 dakika bekle*tilir Şeker tencereye konur Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir ”Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatılırSonra patlıcanlar konur Kıv***** gelinceye kadar kaynatılır,Ateşten alınmadan önce limon suyu konurAteşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılırSoğuduktan sonra kapağı kapatılır Serin bir yerde saklanır



Alıntı Yaparak Cevapla