Konu
:
Patlıcan Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Reçeli Tarifleri
Patlıcan Reçeli
Malzemeler:
20 tane çekirdeksiz, yumuşak ve küçük patlıcan,
1,5 kilo toz şeker,
2 çorba kaşığı limon suyu,
su
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, kabukları soyulur
Her patlıcan küçük parçalara bölünür
Tencereye konur
Bol hu ilave edildikten sonra 20 dakika kay*natılır
Suyu süzülür
Sonra üstüne soğuk su doldurulur
20 dakika bekle*tilir
Şeker tencereye konur
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir
”Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatılır
Sonra patlıcanlar konur
Kıv***** gelinceye kadar kaynatılır,Ateşten alınmadan önce limon suyu konur
Ateşten aldıktan 5 dakika sonra kavanoza boşaltılır
Soğuduktan sonra kapağı kapatılır
Serin bir yerde saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul