Konu
:
Bohçalı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Bohçalı Kebap
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohçalı Kebap
Bohçalı Kebap
1 su b
süt
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz
iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba k
dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k
un
tuz,karabiber
üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu,susam
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle
çırpın
Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun
Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı
Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız
tava büyüklüğünde açın
Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı
kıvamda pişirin
Bezeleri bitene kadar bu işlemi
tekrarlayın
İç harcı için tavaya sıvıyağı alın
Üzerine 400 gr
kuşbaşı
eti alın
Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin
2 adet rendelanmiş havucu ilave edin
Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın
Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın
Üzerine etli iç malzemeyi
ilave edin ve ucunu kapatın
Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul