Yalnız Mesajı Göster

Bohçalı Kebap

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçalı Kebap







Bohçalı Kebap



1 su b süt
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz

iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba k dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k un
tuz,karabiber

üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu,susam

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle
çırpınÜzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun
Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı
Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız
tava büyüklüğünde açın
Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı
kıvamda pişirinBezeleri bitene kadar bu işlemi
tekrarlayın
İç harcı için tavaya sıvıyağı alınÜzerine 400 grkuşbaşı
eti alınÜzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin
2 adet rendelanmiş havucu ilave edin
Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın
Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alınÜzerine etli iç malzemeyi
ilave edin ve ucunu kapatınÜzerine haşhaş tohumu veya susam serpin
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla