Konu
:
Kesme Helva Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kesme Helva Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kesme Helva Tarifleri
Kesme Helva
Malzemeler:
- 1 kg un
- 2 paket margarin
- 1 paket pudra şekeri
- üzeri için tercihe göre fındık, ceviz, ya da fıstık
Hazırlanışı:
Öncelikle tenceremize margarinlerimizi koyarak eritiyoruz
Eriyince unumuzu da ilave ederek sürekli bir şekilde karşıtırarak; renginin dönmesine izin vermeyerek pişiriyoruz
Burada anlatımı kısa fakat bu epey zamanınızı alacaktır
Altını kapattığımız helvamızın içerisine pudra şekerini de ilave ederek iyice karıştırıyoruz
Pişen helvamızı servis kabımıza alıyoruz ve sıkıştırarak yüzeyini düzeltiyoruz
Burada püf nokta helvamızı iyice sıkıştırmak
(Helvamızın yüzeyi dümdüz olmalı ve hiç boşluk kalmamalı) Düzeltme işleminden sonra soğumaya bırakıyoruz
İyice soğuduktan sonra helvamızı ister resimdeki gibi kalıpla, isterseniz de bıçakla baklava dilimi olacak şekilde keserek üzerini fındık, ceviz ya da fıstık ile süsleyerek servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul