Yalnız Mesajı Göster

Kesme Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Helva Tarifleri







Kesme Helva
Malzemeler:
- 1 kg un
- 2 paket margarin
- 1 paket pudra şekeri
- üzeri için tercihe göre fındık, ceviz, ya da fıstık
Hazırlanışı:
Öncelikle tenceremize margarinlerimizi koyarak eritiyoruz Eriyince unumuzu da ilave ederek sürekli bir şekilde karşıtırarak; renginin dönmesine izin vermeyerek pişiriyoruz Burada anlatımı kısa fakat bu epey zamanınızı alacaktır Altını kapattığımız helvamızın içerisine pudra şekerini de ilave ederek iyice karıştırıyoruz Pişen helvamızı servis kabımıza alıyoruz ve sıkıştırarak yüzeyini düzeltiyoruz Burada püf nokta helvamızı iyice sıkıştırmak (Helvamızın yüzeyi dümdüz olmalı ve hiç boşluk kalmamalı) Düzeltme işleminden sonra soğumaya bırakıyoruz İyice soğuduktan sonra helvamızı ister resimdeki gibi kalıpla, isterseniz de bıçakla baklava dilimi olacak şekilde keserek üzerini fındık, ceviz ya da fıstık ile süsleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla