Yalnız Mesajı Göster

Kesme Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Helva Tarifleri



Çikolatalı Kesme Helva
Malzemeler:
Helva için:
  • 500 gr un
  • 250 gr margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
üzeri için:
  • 80 gr'lık bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurunBen tam 15 dakika kavurdumRengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyorUn kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin()Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırınUn vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeliBu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirinKarışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökünKumumsu bir karışım olmalıBu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırınÜzerini iyice düzeltinEn üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökünSoğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla