Konu
:
Kesme Helva Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kesme Helva Tarifleri
09-06-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kesme Helva Tarifleri
Çikolatalı Kesme Helva
Malzemeler:
Helva için:
500 gr un
250 gr margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
üzeri için:
80 gr'lık bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurun
Ben tam 15 dakika kavurdum
Rengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyor
Un kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin
()Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırın
Un vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeli
Bu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirin
Karışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökün
Kumumsu bir karışım olmalı
Bu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırın
Üzerini iyice düzeltin
En üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökün
Soğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul