Konu
:
Sandal Sefası Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Sandal Sefası Poğaça
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sandal Sefası Poğaça
Peynirli Ağzı Açık Poğaça
Malzemeler:
4 su b
un
Yarım p
Yaşmaya
1 çay b
süt
1 çay b
sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı k
tuz
1 çorba k
toz şeker
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Çörek otu
Yumurta
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın
Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin
Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta kırın
Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun
Hamuru yumurta büyüklüğünde kopartın
Hamuru elinizle açın
İç harcı için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiş maydanozu ve çörek otunu karıştırın
Elinizle açtığınız poğaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poğaçanın sadece kenarlarını kaparın ve üzeri açık kalsın
Poğaçaları fırın tepsisine dizin
Poğaçanın kenarlarına yumurta sarısı sürün
Tepsi mayası için poğaçayı bir süre bekletin
Daha sonra poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
(Kaynak: Resim ve Yazı oktayustam
com Sitesinden Alıntıdır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul