Yalnız Mesajı Göster

Sandal Sefası Poğaça

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sandal Sefası Poğaça



Peynirli Ağzı Açık Poğaça
Malzemeler:
  • 4 su b un
  • Yarım p Yaşmaya
  • 1 çay b süt
  • 1 çay b sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı k tuz
  • 1 çorba k toz şeker
İç harcı için:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Çörek otu
  • Yumurta
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınUnun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırınUnun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edinMayanın üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta kırınÜzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritinDaha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurunHamuru yumurta büyüklüğünde kopartın

Hamuru elinizle açınİç harcı için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiş maydanozu ve çörek otunu karıştırınElinizle açtığınız poğaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poğaçanın sadece kenarlarını kaparın ve üzeri açık kalsınPoğaçaları fırın tepsisine dizinPoğaçanın kenarlarına yumurta sarısı sürünTepsi mayası için poğaçayı bir süre bekletinDaha sonra poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin (Kaynak: Resim ve Yazı oktayustamcom Sitesinden Alıntıdır)




Alıntı Yaparak Cevapla