Konu
:
Mandalina Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Reçeli Tarifleri
Mandalina Reçeli
Malzemeler:
5 adet iri Mandalina
1 kg toz şeker
750gr Su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Pazardan yada bahçeden topladığınız mandalinaları bol suda iyice yıkayın
Yıkamış olduğunuz mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimlerine ayırın
Şimdi dilimleri parçalamadan çekirdeklerini çıkartın ve dilimlerin üzerindeki lifleri temizleyin
Şimdi bir tencere içerisinde soymuş olduğunuz mandalina kabuklarını yaklaşık 8-10 dakika kadar kaynatarak haşlayın
Haşladığınız kabukları ya robottan geçirin yada bıçak ile minik minik doğrayın
Derin bir tencere içerisine 1 kg olan toz şekeri koyun, üzerine 750 gr olan suyu ilave edin ve şurubunuzu hazırlayın
Hazırlama esnasında şurubun köpüklerini üzerinden alın
Daha sonra kıymış olduğunuz mandalina kabuklarını, dilimlere ayırdığınız mandalinaları şurup içerisine ilave edin ve istenen kıvama gelene kadar pişirin
Pişirmenin bitimine doğru limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin
Reçelimiz ılımaya başlayınca kavanozlara doldurun
Afiyet olsun…
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul