Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Reçeli Tarifleri







Mandalina Reçeli
Malzemeler:
  • 5 adet iri Mandalina
  • 1 kg toz şeker
  • 750gr Su
  • 1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Pazardan yada bahçeden topladığınız mandalinaları bol suda iyice yıkayın Yıkamış olduğunuz mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimlerine ayırın Şimdi dilimleri parçalamadan çekirdeklerini çıkartın ve dilimlerin üzerindeki lifleri temizleyin Şimdi bir tencere içerisinde soymuş olduğunuz mandalina kabuklarını yaklaşık 8-10 dakika kadar kaynatarak haşlayınHaşladığınız kabukları ya robottan geçirin yada bıçak ile minik minik doğrayınDerin bir tencere içerisine 1 kg olan toz şekeri koyun, üzerine 750 gr olan suyu ilave edin ve şurubunuzu hazırlayınHazırlama esnasında şurubun köpüklerini üzerinden alınDaha sonra kıymış olduğunuz mandalina kabuklarını, dilimlere ayırdığınız mandalinaları şurup içerisine ilave edin ve istenen kıvama gelene kadar pişirinPişirmenin bitimine doğru limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan indirinReçelimiz ılımaya başlayınca kavanozlara doldurunAfiyet olsun…
Not:Oktay Usta Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla