Konu
:
İrmik Helvası Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Helvası Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Helvası Tarifleri
Kaymaklı İrmik Helvası
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2
5 su bardağı toz şeker
2
5 su bardağı su
Arası için:
1 kase kuru kaymak
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı sıvıyağ, tereyağı karışımında ve kısık ateşte kavurun
Rengi dönmeden üzerine irmiği de ekleyerek karıştıra karıştıra kavurun
Altın gibi kavrulunca üzerine tarçını da ekleyin
Diğer tarafta şerbetini kaynatın
Kaynayan şerbeti kavrulan irmiğe ekleyin
Suyunu çekince altını kapatıp bir süre demlenmesi için kapağı kapalı bekletiyoruz
Daha sonra helvayı karıştırarak soğutun
Bir pasta çemberinin içine helvanın yarısını basın
Üzerine kaymağı alın
(Biraz üstü için ayırın
) Daha sonra kalan helvayı da çemebere basıp üzerini kaymak ile süsleyin
Bir sür çemberde beklettikten sonra çemberden ayırarak dilim dilim servis edin
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul