Konu
:
Şeftali Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Reçeli Tarifleri
Şeftali Reçeli
Malzemeler:
1 Kilo gram sert şeftali
1 Kilo gram toz şeker
1 Adet limonun suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın
İnce ince dilimleyin
Derin bir tencereye toz şekeri koyun
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıv***** gelinceye kadar kaynatın
Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın
Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin
Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin
1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın
Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın
Püf Noktası:
Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul