Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Tarifleri







Şeftali Reçeli
Malzemeler:
  • 1 Kilo gram sert şeftali
  • 1 Kilo gram toz şeker
  • 1 Adet limonun suyu
  • 1 Tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartınİnce ince dilimleyin Derin bir tencereye toz şekeri koyunToz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıv***** gelinceye kadar kaynatınDilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatınŞerbeti çekmesi için bir gece bekletinDaha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alınŞerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatınSıcak olarak reçel kavanozuna boşaltınSoğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın
Püf Noktası:
Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır Afiyet olsun…



Alıntı Yaparak Cevapla