Konu
:
Şeftali Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Reçeli Tarifleri
Şeftali Reçeli
Malzemeler:
1 kg
şeftali
1 kg
toz şeker
1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Pazardan aldığınız yada bahçeden topladığınız şeftalilerin kabuklarını soyun
Şeftalileri kolayca soymak için kaynamakta olan tencere içerisindeki suya şeftaliler tülbent yardımı ile batırılır
Şeftaliler kaynamakta olan su içerisinde yaklaşık olarak 2 dakika kadar bekletilir ve çıkartılarak hemen soğuk suyun içerisine batırılıp çıkarılır
Daha sonra el ile yada bıçak yardımı ile soyulur
Soymuş olduğunuz şeftalileri bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın ve içerisindeki çekirdeklerini çıkartın
Derin bir tencere içerisine hazırlamış olduğunuz şeftalileri bir kat şeker, bir kat şeftali olacak şekilde dizin
En üst kısımda şeker tabakasının olmasına dikkat edin en üst kısımda şeker kalsın
Tencere içerisine dizmiş olduğunuz şeftalileri bir gece kendi halinde bırakın
Sonra şeftalileri kendi suyu ile pişirin kıvamı gelince yani ocaktan almaya yaklaşık 3 dakika kala bir adet limonunu suyunu ilave edin
Şeftali reçelimiz kıvama gelince ocaktan indirip ılıyınca kaplara doldurun
Afiyet olsun
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul