Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Tarifleri



Şeftali Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • 1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Pazardan aldığınız yada bahçeden topladığınız şeftalilerin kabuklarını soyun Şeftalileri kolayca soymak için kaynamakta olan tencere içerisindeki suya şeftaliler tülbent yardımı ile batırılırŞeftaliler kaynamakta olan su içerisinde yaklaşık olarak 2 dakika kadar bekletilir ve çıkartılarak hemen soğuk suyun içerisine batırılıp çıkarılırDaha sonra el ile yada bıçak yardımı ile soyulur Soymuş olduğunuz şeftalileri bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın ve içerisindeki çekirdeklerini çıkartınDerin bir tencere içerisine hazırlamış olduğunuz şeftalileri bir kat şeker, bir kat şeftali olacak şekilde dizinEn üst kısımda şeker tabakasının olmasına dikkat edin en üst kısımda şeker kalsın Tencere içerisine dizmiş olduğunuz şeftalileri bir gece kendi halinde bırakın Sonra şeftalileri kendi suyu ile pişirin kıvamı gelince yani ocaktan almaya yaklaşık 3 dakika kala bir adet limonunu suyunu ilave edinŞeftali reçelimiz kıvama gelince ocaktan indirip ılıyınca kaplara doldurun Afiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla