Yalnız Mesajı Göster

Armut Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli Tarifleri







Armut Reçeli
Malzemeler:5-6 iri boy armut
7-8 su bardağı şeker
1,5 limon
Hazırlanışı:

Armutları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölünüz Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuzTencereye 5 su bardağı su koyunuz Armutları zevke göre küp, dilim, üçgen, kibrit çöpü şeklinde doğrayarak veya rendeleyerek ölçülü suya koyunuz Kapağını örterek yumuşayıncaya kadar pişiriniz Şekerini ilave edip karıştırınız Kapağı açık olarak kaynamasını sağlayınız Limon suyunu ilave edip reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatınız (Tabağa biraz suyundan koyup kontrol ediniz Koyu kıvamda akıyorsa olmuştur) Beş dakika dinlendiriniz Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapayıp serin bir yerde bekletinizAfiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla