Konu
:
Armut Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Armut Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Reçeli Tarifleri
Armut Reçeli
Malzemeler:
5-6 iri boy armut
7-8 su bardağı şeker
1,5 limon
Hazırlanışı:
Armutları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölünüz
Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz
Tencereye
5 su bardağı su koyunuz
Armutları zevke göre küp, dilim, üçgen, kibrit çöpü şeklinde doğrayarak veya rendeleyerek ölçülü suya koyunuz
Kapağını örterek yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Şekerini ilave edip karıştırınız
Kapağı açık olarak kaynamasını sağlayınız
Limon suyunu ilave edip reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatınız
(Tabağa biraz suyundan koyup kontrol ediniz
Koyu kıvamda akıyorsa olmuştur
) Beş dakika dinlendiriniz
Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapayıp serin bir yerde bekletiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul