Yalnız Mesajı Göster

Armut Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli Tarifleri



Armut Reçeli
Malzemeler:
  • 1kg Armut
  • 1 kg toz şeker
  • 750gr Su
  • 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Manavdan, pazardan aldığınız veya bahçeden topladığınız elmaları bol suda iyice yıkayınArmutların kabuklarını soyun, 6 eşit parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkartınBir kilogram armut için 600 gram su kaynatılır yaklaşık 3 su bardağı Kaynattığınız armutları tencereden kepçe yardımı ile çıkartın 750gr suya 1 kg toz şekeri ilave edin ve kaynatarak şurup yapınArmutları hazırlamış olduğunuz şurup içerisine atın ve kıv***** gelene kadar kaynatınKıvama gelmesinden sonra ocaktan almaya çok az zaman kala limonun suyunu ilave edinYaklaşık olarak 2 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan indirinAfiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla