Konu
:
Armut Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Armut Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Armut Reçeli Tarifleri
Armut Reçeli
Malzemeler:
1kg
Armut
1 kg toz şeker
750gr Su
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Manavdan, pazardan aldığınız veya bahçeden topladığınız elmaları bol suda iyice yıkayın
Armutların kabuklarını soyun, 6 eşit parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkartın
Bir kilogram armut için 600 gram su kaynatılır yaklaşık 3 su bardağı Kaynattığınız armutları tencereden kepçe yardımı ile çıkartın
750gr suya 1 kg toz şekeri ilave edin ve kaynatarak şurup yapın
Armutları hazırlamış olduğunuz şurup içerisine atın ve kıv***** gelene kadar kaynatın
Kıvama gelmesinden sonra ocaktan almaya çok az zaman kala limonun suyunu ilave edin
Yaklaşık olarak 2 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan indirin
Afiyet olsun
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul