Konu
:
Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır
Havuç Marmelatı
Malzemeler:
1 kg
Havuç
1,5 kg
Toz Şeker
1 Tane Limon
Hazırlanışı:
Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıyalım
iri iri doğrayıp, 1 su bardağı su ile ezilinceye kadar haşlayalım
Blenderle ezip, şekerini katarak hafif hararetli ateşte ara sıra karıştırarak kıvamı gelinceye kadar kaynatalım
Kıvamının olmasına yakın limon suyunu ilave edip, 2-3 dk
daha kaynatalım
Ateşten alıp 5-10 dk
tencerenin içinde bekletelim
Sonra kavanozlara boşaltıp, kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim
Not:
Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır
Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul