Yalnız Mesajı Göster

Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır







Havuç Marmelatı
Malzemeler:
  • 1 kg Havuç
  • 1,5 kg Toz Şeker
  • 1 Tane Limon
Hazırlanışı:
Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıyalım iri iri doğrayıp, 1 su bardağı su ile ezilinceye kadar haşlayalım Blenderle ezip, şekerini katarak hafif hararetli ateşte ara sıra karıştırarak kıvamı gelinceye kadar kaynatalım Kıvamının olmasına yakın limon suyunu ilave edip, 2-3 dk daha kaynatalım Ateşten alıp 5-10 dk tencerenin içinde bekletelim Sonra kavanozlara boşaltıp, kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim
Not: Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez Afiyet Olsun…


Alıntı Yaparak Cevapla