Konu
:
Karpuz Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Reçeli Tarifleri
Karpuz Reçeli
Malzemeler:
1/2karpuzun kabugu elma gibi soyulucak ve yesil tarafi kucuk kucuk dogranicak
2 su bardagi seker
1 corba kasigi limon tuzu
1 cay kasigi tarcin
4 tane karanfil
bir parca kizamik sekeri(lohusa serbetinde kulniniliyor)
ustunu ortecek kadar su
Hazırlanışı:
once kestigimiz ve kabuklarini cikarttigimiz karpuzun uzerine kirecli su dokulur ve bir gece bunlar kirecli suda birakilinir ertesi gunu bol suda cesmenin altinda yikandiktan sonra bir tencereye su limon tuzunu karpuz kabuklarini koyun ve uzerine suyu doldurun birakin kaynasin bu arada bir kac tane karanfil atabilirsiniz icine iyice kaynadiktan sonra birazdaha sicak suyun icersinde sekeri eritin ve suyunu goz karari ayarlaya bilirsiniz eğer karpuz kabuklari suyunu cok cektiyse iki su bardagi kadar daha ilave edebilirsiniz
daha sonra tekrar birakin kaynasin bu arada tarcin ve karanfilinide ilave edebilirsiniz sekeri koyulasinca ve recel kivamina gelene kadar kaynatin bittikten sonra islem biraz yemek boyasi varsa pembe koyabilirsiniz yoksa turkiyede kizamik sekeri derler kimi yorede lahusa serbetinde kullanilir sert ve renkli bir seker ondan bir parca atabilirsiniz tencerenize
soguduktan sonra kavonoza alin ve kapagini kapatin Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul