Yalnız Mesajı Göster

Kavun Marmelatı Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavun Marmelatı Nasıl Yapılır







Kavun Marmelatı
Malzemeler:
  • 1 kg Olgun fakat katı kavun
  • 700 g şeker
  • 1 limonun suyu
Hazırlanması:
Kavunları uzunlamasına ikiye bölün ve dilimleyin Dilimlerin kabuklarını sayarak ortalarındaki çekirdekli yerleri çıkarıp atın Kabuksuz ve çekirdeksiz kavun dilimlerini küçük parçalar halinde doğrayınKavunları tartarak 1 kilo kavuna 700 g şeker ilave edin Kavunlarla şekeri tencereye koyarak kısık ateşte, karışım saydam ve yumaşak oluncaya dek pişirin1 kilo kavun için 1 limonun suyunu ekleyin Ateşi güçlendirin Marmeladı sık sık karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin Ateşten indirir iridirmez sıcak su ile yıkanıp kurulanmış ve içleri saf alkollü pamukla silinmiş kavanozlara doldurun Soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra marmeladın üstüne saf alkole batırılmış bir parça yağlıkağıt yerleştirin Kavanozların kapaklarını hava almayacak şekilde kapattıktan sonra loş ve kuru bir yerde saklayın



Alıntı Yaparak Cevapla