Konu
:
Kavun Marmelatı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kavun Marmelatı Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavun Marmelatı Nasıl Yapılır
Kavun Marmelatı
Malzemeler:
1 kg
Olgun fakat katı kavun
700 g
şeker
1 limonun suyu
Hazırlanması:
Kavunları uzunlamasına ikiye bölün ve dilimleyin
Dilimlerin kabuklarını sayarak ortalarındaki çekirdekli yerleri çıkarıp atın
Kabuksuz ve çekirdeksiz kavun dilimlerini küçük parçalar halinde doğrayın
Kavunları tartarak 1 kilo kavuna 700 g
şeker ilave edin
Kavunlarla şekeri tencereye koyarak kısık ateşte, karışım saydam ve yumaşak oluncaya dek pişirin
1 kilo kavun için 1 limonun suyunu ekleyin
Ateşi güçlendirin
Marmeladı sık sık karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin
Ateşten indirir iridirmez sıcak su ile yıkanıp kurulanmış ve içleri saf alkollü pamukla silinmiş kavanozlara doldurun
Soğumaya bırakın
İyice soğuduktan sonra marmeladın üstüne saf alkole batırılmış bir parça yağlıkağıt yerleştirin
Kavanozların kapaklarını hava almayacak şekilde kapattıktan sonra loş ve kuru bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul