Yalnız Mesajı Göster

Elma Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Reçeli Tarifleri



Elma Reçeli
Malzemeler:
  • 2,5 kilo yeşil ya da sarı elma
  • 2,5 su bardağı su
  • 25 kilo toz şeker
  • 3 limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 3 limon suyu
Hazırlanışı:
Elmaları soyup, göbeklerini çıkardıktan sonra, kalınca dilimleyinBüyük bir tencerede su ve 4 su bardağı şekeri kaynatınKaynadıktan sonra ateşi orta sıcaklığa getirip, içine elmaları koyun3-4 dakika kaynadıktan sonra kalan şekeri ilave edip, bir taşım daha kaynatınİçine limon kabuğu ve suyunu ekleyin30 dakika reçel kıvamını tutturuncaya kadar kaynatınReçeli ateşten alıp, üstündeki köpükleri kaşık yardımıyla toplayınBiraz soğuduktan sonra kavanozlara boşaltabilirsinizReçelin kıv***** geldiğini anlamak için, bir kaşık batırarak dik olarak çıkartın Reçel kaşığın ucunda toplanıp tane halinde akıyorsa reçel kıv***** gelmiş demektirElma reçelini alüminyum tencerelerde pişirmemeye özen gösterin



Alıntı Yaparak Cevapla