Yalnız Mesajı Göster

Kağıtta Balıklı Karides Pilaki

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıtta Balıklı Karides Pilaki







Kağıtta Balıklı Karides Pilaki



Malzemeler
  • adet palamut balığı
  • 500 gram ayıklanmış karides
  • 1 dal pırasa
  • 3 diş sarımsak
  • 1 baş kuru soğan
  • 4 adet defneyaprağı
  • 2 orta boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 2 çorba kaşığı çiğ krema
  • 1 adet pişirme kâğıdı
Hazırlanışı
Temizlenmiş balığı kuşbaşı doğrayın Temizlenmiş karides ile bir kabın içinde tuz atarak harmanlayın Soğanı sarımsağı ve pırasayı küçük parçalara doğrayın Doğradığınız malzemeyi pişirme kâğıdının altına yerleştirin2 adet patatesi küp şeklinde doğrayın Soğanların üzerine koyun Tuzladığınız balıkları patatesin üzerine gelecek şekilde yerleştirin Defneyaprağı ve maydanozu koyun İki kaşık yağı üzerine gezdirin ve pişirme kâğıdını paket şeklinde sarın() Sarmış oldunuz yemeği cam fırın kabına yerleştirin Fırın kabına 1 bardak ılık su ilave edip önceden ısıtılan 200 derece fırında 20 dakika pişirin Piştikten sonra kâğıttan servis tabağına alarak sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla