Konu
:
Erik Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Erik Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Reçeli Tarifleri
Erik Reçeli
Malzemeler:
1 kg mürdüm eriği
750 gr toz şeker
1 kabuk tarçın
7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)
Hazırlanışı:
Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır
Tencereye konur
Üzerine şeker eklenir
Tarçın ve karanfil konulur
Tencere ocağa yerleştirilir
Kısık ateşte yaklaşık 45 dk
pişirilir
Oluşan köpükler üzerinden alınır
45
dk
sonra birkaç damla limon suyu eklenir
Tencere ocaktan alınır
Not:
Reçel, piştikten sonra tarçın ve karanfil içinden çıkarılır
Reçel soğumaya bırakılır
Daha sonra kavanozlara yerleştirilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul