Yalnız Mesajı Göster

Erik Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Reçeli Tarifleri







Erik Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg mürdüm eriği
  • 750 gr toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)
Hazırlanışı:
Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır Tencereye konur Üzerine şeker eklenir Tarçın ve karanfil konulur Tencere ocağa yerleştirilir Kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişirilir Oluşan köpükler üzerinden alınır
45 dk sonra birkaç damla limon suyu eklenir Tencere ocaktan alınır
Not: Reçel, piştikten sonra tarçın ve karanfil içinden çıkarılır Reçel soğumaya bırakılır Daha sonra kavanozlara yerleştirilirAfiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla