Yalnız Mesajı Göster

Krokantlı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokantlı Pasta Tarifleri



Badem Krokanlı Yaş Pasta
Malzemeler:
Klasik Pandispanya Tarifi için:
  • 4 yumurta
  • 3/4 şeker
  • 3/4 elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet limonun kabuğu
İç krema için:
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çimdik tuz
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
İçi için:
  • 4 adet muz
  • 1/2 paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • Krokan
Dış krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağından az fazla süt
Krokan için:
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Önce pandispanyayı hazırlayın Yumurta beyazı ve sarısını ayırın Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın en az 7-8 dakika çırpın
Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın
Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın
Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın kenarlara yağ sürmeyin Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz
175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin Kürdan yardımıyla kontrol edin Fırının kapağını sık sık açmayın
Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin Soğumaya bırakın Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın
Diğer tarafta iç kremayı hazırlayın mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın Damla çikolataları ekleyin Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun Soğumasını sağlayın
Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın
Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin Ezilen muzu 8 maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın
Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün İnceltebildiğiniz kadar inceltin Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin
Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın Buzdolabında bekletin
Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edinÜstüne kalan pandispanyanızı kapatın Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın En üste krokanlarla süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla