Konu
:
Krokantlı Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Krokantlı Pasta Tarifleri
09-06-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Krokantlı Pasta Tarifleri
Badem Krokanlı Yaş Pasta
Malzemeler:
Klasik Pandispanya Tarifi için:
4 yumurta
3/4 şeker
3/4 elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 adet limonun kabuğu
İç krema için:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı krema
1 çimdik tuz
3 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya
İçi için:
4 adet muz
1/2 paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Krokan
Dış krema için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağından az fazla süt
Krokan için:
1 su bardağı badem
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Önce pandispanyayı hazırlayın
Yumurta beyazı ve sarısını ayırın
Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın
Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor
Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin
Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın
en az 7-8 dakika çırpın
Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın
İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın
Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın
Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin
Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz
Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın
Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın
kenarlara yağ sürmeyin
Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz
175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin
Kürdan yardımıyla kontrol edin
Fırının kapağını sık sık açmayın
Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin
Soğumaya bırakın
Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın
Diğer tarafta iç kremayı hazırlayın
mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın
Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın
Damla çikolataları ekleyin
Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın
İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun
Soğumasını sağlayın
Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın
Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin
Ezilen muzu 8
maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın
Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun
şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın
Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün
İnceltebildiğiniz kadar inceltin
Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin
Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın
Buzdolabında bekletin
Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün
Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın
Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün
Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edin
Üstüne kalan pandispanyanızı kapatın
Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın
En üste krokanlarla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul