Konu
:
Gemici Usulü Midye
Yalnız Mesajı Göster
Gemici Usulü Midye
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gemici Usulü Midye
Gemici Usulü Midye
Malzemeler
3-4 çorba kaşığı krema
2-3 dal kekik
1-2 defne yaprağı
200 ml sek sofra şarabı beyaz
1 çorba kaşığı tereyağ
3 soğan
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı karbonat
yapılışı
Midyeleri temizleyin
Karbonatlı suda 10 dakika dinlendirin
Soğanı ince doğrayın
Tereyağında kavurup yıkanan midyeleri ekleyin
5 dakika soteleyin şarabı, karabiber ve tuzu ekleyin
Kekik ve defne yaprağını bir mutfak bezine sarıp
Tavanın kenarından içeriye sarkıtın
8-10 dakika pişirin
Kekik ve defne yaprağını alın
() Midyeleri süzün
Servis tabağına alın
Üzerine krema koyup karıştırın
sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul