Yalnız Mesajı Göster

Gül Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifleri







Gül Reçeli
Malzemeler:
  • 150 gram gül yapragi
  • 5 su bardak seker
  • 1 limon
  • 2 su bardak su
Hazırlanışı:
önce güllleri saplarindan ayiklayin, kokulu yapraklarini cikarip, bu yapraklari iyice yikayin, yikadiginiz gül yapraklarini bir tencereye koyun ve üzerine 1 su bardagi sekeri ilave edip tahta bir kas1kla iyice ovun

4 bardak sekeri, 2 bardak suyla ayri bir tencerede kivamli bir surup hazirlayin, hazirladiginiz kivamli suruba, ayri bir tencerede ovdugunuz gül yapraklarini cikan suyuyla beraber ilave edin ve recel kivamina gelene kadar kaynatin

üzerine 1 limon suyunu ilave ederek bir tasim daha kaynatip, atesten alip 5-10 dakika sonra kavanoza koyun, soguyunca kapagi kapatin, receliniz yemeye hazir olmusturAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla