Konu
:
Gül Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Tarifleri
Gül Reçeli
Malzemeler:
150 gram gül yapragi
5 su bardak seker
1 limon
2 su bardak su
Hazırlanışı:
önce güllleri saplarindan ayiklayin, kokulu yapraklarini cikarip, bu yapraklari iyice yikayin, yikadiginiz gül yapraklarini bir tencereye koyun ve üzerine 1 su bardagi sekeri ilave edip tahta bir kas1kla iyice ovun
4 bardak sekeri, 2 bardak suyla ayri bir tencerede kivamli bir surup hazirlayin, hazirladiginiz kivamli suruba, ayri bir tencerede ovdugunuz gül yapraklarini cikan suyuyla beraber ilave edin ve recel kivamina gelene kadar kaynatin
üzerine 1 limon suyunu ilave ederek bir tasim daha kaynatip, atesten alip 5-10 dakika sonra kavanoza koyun, soguyunca kapagi kapatin, receliniz yemeye hazir olmustur
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul