Konu
:
Karadut Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadut Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Karadut Reçeli Tarifleri
Karadut Reçeli
Malzemeler:
1 kg Kara dut,
1 limon suyu,
1 kg şeker
Hazırlanışı:
Kara dutları bir kaptan diğerine aktarmak sureti ile zedelemeden yıkayınız
(Ezilmemelerine dikkat ederek) Saplarını ayırınız
Şekeri üzerine bir parmak geçecek kadar su ile ateşe koyup kaynatınız
Şurup koyulaşınca Kara dutları içine atınız
Kara dutla şurup 3-4 taşım kaynayınca tencereyi ateşden indiriniz
4-5 saat bekletiniz
Kara dutların suyunu bırakması ve bir miktar şekerli suyu bünyelerine almaları için
Tekrar tencereyi ateşe koyup orta hararetdeki ateşde reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatınız
Kıvamının olamsına yakın bir limon suyunu sıkıp 3-4 taşım daha kaynatıp ateşden alın
Köpüğünü temizleyip Kavanozlara boşaltın
Soğunca kapağını kapatıp serince yerde saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul