Yalnız Mesajı Göster

Et Yemeği Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemeği Tarifleri



Beşamel Soslu Et Yemeği
Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı wochestershire sos
  • Defne Yaprağı
  • karabiber
Beşamel Sos için:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı:
Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır Un yağ ile kavrulur Süt yavaş yavaş karışıma eklenir Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir Peynirler kızarınca servis yapılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla