Yalnız Mesajı Göster

Domates Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Reçeli Tarifleri



Domates Reçeli
Malzemeler:
  • 40 adet domates
  • 40 adet taze badem
  • 8 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 15 tatlı kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı:
Bademleri bir gece önceden suya koyun Ertesi gün kabuklarını soyun Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını özenle soyun Soyulmuş domatesleri, sönmemiş kireç kaymağında 2 saat kadar bekletinİyice sertleşen domatesleri kireç suyundan çıkartıp bol suyla 2-3 kez yıkayın Domatesleri avucunuzla sıkıca kavrayarak ALT kısımlarından delinYine avucunuzla kavrayarak, yavaş yavaş sıkıp, içindeki tüm suyu çıkartın (Bu işlemi çok dikkatli yapmalısınız, domates patlamamalı, suyu sadece deldiğiniz delikten boşalmalı) Suyu sıkılmış domateslerin içerisine soyulmuş bademlerden birer adet yerleştirin Domatesleri yeniden avucunuzla sıkıştırın Şeker ve suyu yarım saat kaynatın Sürenin sonunda domatesleri içine atın 30-45 dakika civarında pişirin Pişmeye yakın limon tuzunu atın Şerbeti tabağa damlatma yöntemiyle pişmeyi kontrol edin Reçelleri çok dikkatle kavanozlara boşaltın Afiyet Olsun…



Alıntı Yaparak Cevapla