Yalnız Mesajı Göster

Çipura Tava Taratorlu

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çipura Tava Taratorlu







Çipura Tava Taratorlu



Malzemeler
  • 350 gramlık 1 adet çipura
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz ve karabiber
  • 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı
Temizlenmiş balınızı bir limonun suyu ve tuz karabiberle birlikte beş dakika bekletin Tavaya yağı koyup balınızı unlayarak kızartın Yağınızın tam ısınmasına dikkat edin tam ısınmayan yağda pişen balık hem lezzetinden kaybeder hemde yağ kokar() Ayrıca balık pişirirken balınızı bir tarafı pişmeden çevirmeyin iki tarafıda iyi kızaran balığınızı servis tabağınıza alıp roka ve tarator ile birlikte sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla