Konu
:
Hünkar Beğendi Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Beğendi Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Beğendi Tarifleri
Hünkar Beğendi
Beşamel Sos Malzemesi:
4 kişilik
3-4 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Et Malzemesi:
1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak,doğranmış
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
tuz
karabiber
Sosun Hazırlanması:
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin
Közlendikten sonra soyup ezin
Un ve tereyağını kavurun
Sütü azar azar yedirin
Tuzu ekleyin
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın
Etin Hazırlanması:
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin
Unu ekleyin
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin
Etleri bir borcama koyun
Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun
sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul