Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Beğendi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Beğendi Tarifleri







Hünkar Beğendi
Beşamel Sos Malzemesi: 4 kişilik
  • 3-4 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Et Malzemesi:
  • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak,doğranmış
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • tuz
  • karabiber
Sosun Hazırlanması:
Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin Közlendikten sonra soyup ezinUn ve tereyağını kavurunSütü azar azar yedirinTuzu ekleyinSosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın Tüm karışımı çukur bir tabağa alın
Etin Hazırlanması:
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirinUnu ekleyinSarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirinEtleri bir borcama koyunServis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin



Alıntı Yaparak Cevapla