Konu
:
Hünkar Beğendi Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Beğendi Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Beğendi Tarifleri
Hünkar Beğendi
Malzemeler:
5 Adet patlıcan
3 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı kaşar rendesi
Sıvıyağ
Tuz,Baharat
Üzeri için:
300 gr
Kuzu eti
1 Adet kurusoğan
3 Diş sarımsak
2 Domates
2 Biber
1 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 Defne yaprağı
1 Kase mantar (ben kullanmadım)
Tuz,baharat
Hazırlanışı:
İlk olarak kuzu etini sıvıyağda kavuralım
Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edip mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavuralım
Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su ilave edelim
Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişirelim
Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyip kabuklarını soyalım
Unu tencereye alıp biraz kavurduktan sonra közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyelim
Bir süre eze eze kavuralım
Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim
İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştıralım
Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendiyi yayıp, Ortasını açıp eti ortasına yerleştirerek servis yapalım
Afiyet olsun
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul