Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Beğendi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Beğendi Tarifleri



Hünkar Beğendi
Malzemeler:
  • 5 Adet patlıcan
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı kaşar rendesi
  • Sıvıyağ
  • Tuz,Baharat
Üzeri için:
  • 300 gr Kuzu eti
  • 1 Adet kurusoğan
  • 3 Diş sarımsak
  • 2 Domates
  • 2 Biber
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • 1 Defne yaprağı
  • 1 Kase mantar (ben kullanmadım)
  • Tuz,baharat
Hazırlanışı:
İlk olarak kuzu etini sıvıyağda kavuralım Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edip mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavuralım Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su ilave edelim Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişirelim Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyip kabuklarını soyalım Unu tencereye alıp biraz kavurduktan sonra közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyelim Bir süre eze eze kavuralım Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştıralımBeğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendiyi yayıp, Ortasını açıp eti ortasına yerleştirerek servis yapalımAfiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla