Konu
:
Konya Tiriti Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Konya Tiriti Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya Tiriti Tarifleri
Konya Tiriti
Malzemeler:
Yarım kg
et
2 çorba k
tereyağ
2 soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
kimyon
Pidesi için:
3 su b
un
1 çorba k
kuru maya
1 tatlı k
tuz
alabildiği kadar ılık su
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın
Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verin
Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri fırın tepsisine alın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Tencereye yarım kg
eti alın ve pişirin
Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın
Üzerine etin suyunu gezdirin
Üzerine eti alın
Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin
Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin
Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekleyin
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine pulbiber ile sos yapın
Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul