Yalnız Mesajı Göster

Konya Tiriti Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya Tiriti Tarifleri







Konya Tiriti
Malzemeler:
  • Yarım kg et
  • 2 çorba ktereyağ
  • 2 soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • tuz,karabiber
  • kimyon
Pidesi için:
  • 3 su b un
  • 1 çorba k kuru maya
  • 1 tatlı k tuz
  • alabildiği kadar ılık su
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınÜzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verinFırın tepsisine yağlayın ve pideleri fırın tepsisine alınÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinTencereye yarım kgeti alın ve pişirinServis tabağına küp kesilmiş pideleri alınÜzerine etin suyunu gezdirinÜzerine eti alınServis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyinÜzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyinÜzerine ince kesilmiş maydonoz ekleyinTavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine pulbiber ile sos yapınServis tabağına tereyağını gezdirip servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla