Konu
:
Kiraz Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kiraz Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiraz Reçeli Tarifleri
Kiraz Reçeli
Malzemeler:
2 Kg Kiraz
2 Kg Toz şeker
1/2 Limon
Hazırlanışı:
Kirazlarımızın çekirdikleri çıkartıldıktan sonra, bir tencere içine alınarak, bire bir ölçek şekerini ilave ederiz
Yani bir kilo kiraza bir kg
şeker ölçüsünde
ve sabaha kadar bu şekilde bırakırız ki kiraz kendi suyunu versin diye, arada sırada karıştırmakta fayda var
(Ayrıca su ilave etmeyiz) Suyunu veren kirazlarımızı orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatırız
Bu arada 1/2 limonuda içine sıkıp karıştırırız
Arada sırada reçelimizi kıvamını kontrol ederek karıştırırız
İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alırız
Soğumaya bırakırız
Soğuduktan sonra kavanozlara alırız
Afiyet şeker olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul