Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Reçeli Tarifleri







Kiraz Reçeli
Malzemeler:
  • 2 Kg Kiraz
  • 2 Kg Toz şeker
  • 1/2 Limon
Hazırlanışı:
Kirazlarımızın çekirdikleri çıkartıldıktan sonra, bir tencere içine alınarak, bire bir ölçek şekerini ilave ederiz Yani bir kilo kiraza bir kgşeker ölçüsündeve sabaha kadar bu şekilde bırakırız ki kiraz kendi suyunu versin diye, arada sırada karıştırmakta fayda var (Ayrıca su ilave etmeyiz) Suyunu veren kirazlarımızı orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatırız Bu arada 1/2 limonuda içine sıkıp karıştırırız Arada sırada reçelimizi kıvamını kontrol ederek karıştırırız İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alırız Soğumaya bırakırız Soğuduktan sonra kavanozlara alırız Afiyet şeker olsun



Alıntı Yaparak Cevapla