Yalnız Mesajı Göster

Alman Pastası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastası Tarifleri



Çilekli Alman Pasta
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay b yoğurt
  • 1 çay b margarin(oda ısısında)
  • 1 sb tozşeker
  • 1 tk kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
Kreması için:
  • 25 sb süt
  • 3 çk un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay b tozşeker
  • 1 p vanilya
üzeri için:
  • pudra şekeri
süslemek için:
  • çilek
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin Yumuşak bir hamur elde edinDiğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak kalıba yerleştirin Kenarlarını yükselterek kremayı koyun Ayırdığınız parçayı açıp kremanın üzerine kapatın

170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin Soğuduktan sonra çilek ve pudra şekeri ile süsleyin İyice soğutup servis yapın
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla