Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Tandır Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Tandır Tarifleri



Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler:
  • 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
Marine Malzemeleri:
  • 2-3 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • arzuya göre kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • birkaç defne yaprağı
Ayrıca:
  • 4-5 patates
  • 2-3 havuç
  • 5-6 biber
Hazırlanması:
Soğanları irice halka şeklinde doğrayın Saımsakları da doğrayın Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edinPatatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirinPoşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın) Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin
Not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun



Alıntı Yaparak Cevapla