Konu
:
Kuzu Tandır Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Tandır Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Tandır Tarifleri
Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler:
1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
Marine Malzemeleri:
2-3 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
arzuya göre kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
birkaç defne yaprağı
Ayrıca:
4-5 patates
2-3 havuç
5-6 biber
Hazırlanması:
Soğanları irice halka şeklinde doğrayın
Saımsakları da doğrayın
Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin
Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin
Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin
Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın
(poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın
) Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin
Not:
Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul