Konu
:
Kuzu Kapama Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama Tarifleri
Kuzu Kapama
Malzemeler:
900 gram kemikli kuzu eti
1 orta boy soğan
3 demet yeşil salata
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 – 2 demet pazı
5
6 yeşil soğan
1 havuç
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk bardak su
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Yıkadıktan sonra küçük küçük doğradığınız yeşil soğan pazı ve yapraklara, ayırdığınız, yeşil salatayı uzunlamasına doğradığınız havucu (Bütün bunlar temizlenmiş olarak) ve bütün halde kuru soğanı su şeker tuz ve yağ ile birlikte bir tencereye koyun
Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilâve edin
Ve kapatın tencerenin kapağını
Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin
Bu arada unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp, tencereye ilâve edin
Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul