Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kapama Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama Tarifleri



Kuzu Kapama
Malzemeler:
  • 900 gram kemikli kuzu eti
  • 1 orta boy soğan
  • 3 demet yeşil salata
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 – 2 demet pazı
  • 5 6 yeşil soğan
  • 1 havuç
  • Üç buçuk çorba kaşığı margarin
  • 1 demet maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Bir buçuk bardak su
  • Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Yıkadıktan sonra küçük küçük doğradığınız yeşil soğan pazı ve yapraklara, ayırdığınız, yeşil salatayı uzunlamasına doğradığınız havucu (Bütün bunlar temizlenmiş olarak) ve bütün halde kuru soğanı su şeker tuz ve yağ ile birlikte bir tencereye koyun Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilâve edin Ve kapatın tencerenin kapağını Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin Bu arada unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp, tencereye ilâve edin Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla