Konu
:
Biftek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Biftek Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Biftek Tarifleri
Salçalı Biftek
Malzemeler:
1kg biftek,
kasabınıza salçalı biftek yapacağınızı belirtin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 baş kuru soğan
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun
tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin
bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın
kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın
bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin
etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin
etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin
salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin
etleri fırın kabına yerleştirin
üzerine salçalı karışımı dökün
üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200Clik fırında 15 dakika tutun
servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul