Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Sarma Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Sarma Tarifleri



Ispanaklı Kuzu Sarma
Son derece lezzetli ve besleyici bir tarif olan ıspanaklı kuzu sarma tarifi pek bilinmeyen Türk mutfağına özgü mükemmel bir lezzettir Sayacağımız malzemelerle 10 kişilik bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz
Malzemeler:
  • 1 kuzu budu,
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık,
  • 5 kaşık sıvıyağ,
  • 2 soğan,
  • 1 demet ıspanak,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 dilim ekmek,
  • yarım bardak sirke,
  • 2 bardak su,
  • tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım İrice doğrayalım Tencereye 3 kaşık zeytinyağı koyup fıstıkları iyice kavuralım Fıstıkların içine yemeklik doğranmış soğanı koyup karıştıralım Kavrulduktan sonra, ıspanakları koyalım Ateşi iyice açıp ıspanakların suyunu çekmesini sağlayalım Tuz ve karabiberi katalım Ateşten alalım Sonra içine sarımsakları kıyıp katalım

Bir tavada da ekmek dilimlerini kızartalım Kızarınca küp şeklinde doğrayalım Ekmekleri, ıspanakların içine katalım

Kuzu budunu, kemiklerini çıkarttıktan sonra tuz ve karabiber karışımıyla ovuşturalım Ispanak ve ekmekli harcı etin içine doğru koyalım Rulo halinde sarıp bir ip yardımıyla bağlayalım Boş bir tavaya iki kaşık tereyağı koyup etin iki tarafını da kızartalım Kızarınca tavadan alıp bir düdüklü tencereye koyalım Tencerenin içine sirke,kekik, su koyup eti yarım saat kaynatalım

Eti bütün halinde servis tabağına koyalım 15 dakika kadar bir şey yapmadan servis tabağında bütün kalmasını sağlayalım Bu süre sonunda eti dilimleyelim Dilimlenen eti servis tabaklarına aldıktan sonra üstlerine piştiği sudan hafifçe gezdirelim Farklı ıspanaklı tarifler hazırlamak isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir lezzetAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla