Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Sarımsak Soslu Makarna

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sarımsak Soslu Makarna









Zeytinyağlı Sarımsak Soslu Makarna



Sarımsak sosu yapmanın püf noktası, sarımsakları acısı gidene kadar pişirmek fakat aynı zamanda da fazla pişmemesini sağlamak
Bu sosu yaparken, az yağ kullanılmamalıdır Çünkü o zaman hem kıvamı tutmaz hem de pişmesi çok zor olur Ayrıca makarna kuru olur

İki bardak zeytinyağı, altı diş büyük sarımsak, tuz, karabiber, iki yemek kaşığı maydanoz yaprağı sarmısak sosunu yapmak için yeterli
Küçük bir tavaya yağı ve sarımsağı koyun Orta ateşte, sarımsaklar pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin Sarmusakların kahverengi olmamasına dikkat edin Daha sonra bu sosu makarnanın üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla