Konu
:
Kayısı Marmelatı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Marmelatı Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Marmelatı Tarifleri
Kayısı Marmelatı
Malzemeler:
1 kg taze kayısı
550 gr toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı:
Kayısılar iyice yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır
Derin bir tencereye 1,5 su bardağı su eklenerek 15 dk iyice haşlanır
Haşlanan kayısılar bir süzgece alınır ve tahta bir kaşık yardımı ile iyice süzülür
Elde dilen kayısı püresi yine tencereye alınır
İçine 1 su bardağı şeker eklenerek harlı ateşte 10 dk kaynatılır
Daha sonra 2
bardak şekerde eklenir ve 10dk daha kaynatılır
Son kalan şeker ilave edilir ve eriyene kadar 8 dk
karıştırılır
En son limon tuzu eklenir ve 2 dakika karıştırılıp soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra kavanoza alınarak serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir yada afiyetle yenir
Not:
Marmeladın kıvama geldiğini anlamak için : Karıştırdığımız tahta kaşığa bir miktar alıp kaşıktan akma kıv***** baktığımızda ağdalı bir kıvam vermesi gerekir
Soğuduktan sonra katılaşacağı göz önünde bulundurulmalıdır
Not:
1 kg kayısı çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 800gr kalıyor
Haşlanıp süzüldükten sonrada 570 gr kalıyor
Şeker miktarını buna göre ayarlayarak koydum
Kayısının büyüklüğüne göre gramlar değişebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul