Yalnız Mesajı Göster

Dana Rosto Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Rosto Tarifleri







Dana Rosto
Malzemeler:
  • 1 Adet Nuar (1-15 Kg’lık)
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 10 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Demet Maydanoz Sapı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Yağ ve derilerini temizlediğiniz nuar parçasını sivri uçlu bir bıçak yada makasın ucuyla delinDeliklerin içine bir diş sarımsak sokup bastırınAynı nuar etini uzunlamasına delip içine ince uzun havuçları saplayınYağı erittikten sonra kıydığınız soğanı,defne yaprağını,sarımsağı ve eti ilave edip kavurmaya başlayalımEt kavrulunca ince ince kıydığınız havucu,patatesi,kalan sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra maydanoz saplarını da koyarak bir iki sefer karıştırınTuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup ağzı kapalı olarak pişirinEt iyice pişip de yumuşayınca tencereden çıkarınBiraz soğuduktan sonra keskin bir bıçak ile birer santim kalınlığında dilimleyinKalan sosu da blenderdan geçirinEtleri ısıya dayanıklı bir tepsiye dizip üzerine sosu yayınBir iki taşım daha kaynatıp servis edin
Not:Oltay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla