Konu
:
Dana Rosto Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Dana Rosto Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Rosto Tarifleri
Dana Rosto
Malzemeler:
1 Adet Nuar (1-1
5 Kg
’lık)
2 Adet Soğan
2 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Adet Defne Yaprağı
10 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Yağ ve derilerini temizlediğiniz nuar parçasını sivri uçlu bir bıçak yada makasın ucuyla delin
Deliklerin içine bir diş sarımsak sokup bastırın
Aynı nuar etini uzunlamasına delip içine ince uzun havuçları saplayın
Yağı erittikten sonra kıydığınız soğanı,defne yaprağını,sarımsağı ve eti ilave edip kavurmaya başlayalım
Et kavrulunca ince ince kıydığınız havucu,patatesi,kalan sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra maydanoz saplarını da koyarak bir iki sefer karıştırın
Tuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup ağzı kapalı olarak pişirin
Et iyice pişip de yumuşayınca tencereden çıkarın
Biraz soğuduktan sonra keskin bir bıçak ile birer santim kalınlığında dilimleyin
Kalan sosu da blenderdan geçirin
Etleri ısıya dayanıklı bir tepsiye dizip üzerine sosu yayın
Bir iki taşım daha kaynatıp servis edin
Not:
Oltay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul