Yalnız Mesajı Göster

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri



Frenk Üzümlü ve Bezeli Pasta
Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr şeker
  • bir paket vanilyalı şeker
  • 2 yumurta
  • bir fiske tuz
  • 200 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 - 400 gr frenk üzümü
  • beze: 3 yumurta akı ve 150 gr şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr şeker kullandım)
  • Fırını 180 C’ye ısıtın
Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın

26 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin Meyveler fırında oldukça su salıyorlar Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir)

Yumurta aklarını kar yapın Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur Beze çabucak yanabiliyor
Mutfak tezgahında soğutun




Alıntı Yaparak Cevapla