Yalnız Mesajı Göster

Pirzola Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Tarifleri







Dana Pirzola
Malzemeler: 6 kişilik
  • 900 gr dana pirzola
  • Biraz un
  • 25 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı bitkisel yağ
  • 225 gr taze mantar, dilimlenmiş
  • 200 mi beyaz şarap
  • 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş
  • 2 çay kaşığı tatlandırıcı
  • 1 demet maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı biberiye
  • 1/4 çay kaşığı mercanköşk
  • 1/4 çay kaşığı çekilmemiş biber
Hazırlanışı:
Şarabı, soğanı, tatlandırıcıyı, maydanozu, otları ve biber tanelerini bir tencereye koyup kaynatın 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın Pirzolaları biraz unlayın Tereyağı ve sıvı yağda kahverengileşinceye kadar çevirin ve kâğıt havluyla iyice yağını alın Bir fırın kabına boşaltın ve üzerine mantarları ilave edinŞaraplı sosu bir tel süzgeçten geçirip pirzola ve mantarların üzerine dökün Kapak kapatıp et yumuşayana kadar pişirinYeşil sebze ve limonlu havuç ve arpacık soğanı salatasıyla servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla