Yalnız Mesajı Göster

Tiramisu Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiramisu Tarifleri







Tiramisu
Malzemeler: (8 Kişilik)
Pandispanya kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kahve fincanı kakao
Ara kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
Pandispanyayı ıslatmak için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı nescafe (daha fazla koyabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • Yaklaşık yarım çay bardağı kadar kakao
Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta ve şeker bembeyaz olana dek çırpılırDaha sonra teker teker kakao,kabartma tozu vanilya ve un elenerek konur ve çırpılır Kelepçeli bir kek kalıbının içine yağlı kağıt serilir ve kek hamuru kalıba boşaltılır180 derecede ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık
yarım saat pişirilirFırından çıkarıldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra kek ikiye bölünür

Bu arada krema hazırlanırSüt,şeker,un ve vanilya ocak üzerinde karıştırılarak koyu bir kıvam oluncaya kadar pişirilir Ocakdan indirdikten sonra içine bir paket labne peyniri eklenir ve iyice çırpılarak krema hazırlanır

Ilık suyun içine nescafe ve şeker konulup iyice karıştırılırKekin her iki tarafıda eşit olarak ıslatılır

Kekin birinci katına hazırlanan kremadan sürülür ve diğer kek üzerine kapatılırKapatılan kekin üzerinede krema sürülür ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletilirDolapdan çıkarıldığında en üst kısmına kakao serpilir ve dilimlenerek servis yapılır
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla