Yalnız Mesajı Göster

Et Haşlama Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Haşlama Tarifleri



Kuzu Haşlama
Malzemeler:
  • 4 Adet Kuzu Gerdan (kemikli)
  • 3 Patates
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Sarımsak(İstenirse)
Hazırlanışı:
Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır Bu arada Biriken köpüğü alınır Daha sonra patatesler soyulur Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır 30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır Pişen yemeğe tuzu atılır Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla