Yalnız Mesajı Göster

Köstebek Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köstebek Pasta Tarifleri







Köstebek Pasta
Malzemeler:
Keki İçin:
  • 4 yumurta
  • yarım paket margarin
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2-3 çorba kaşığı kakao
  • yarım kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı ahududu (yada diğer türler) reçeli
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ortası için:
  • 4 adet muz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın yuvarlak kek kalıbının tabanını margarinle yağlayıp unlayın Margarin ve çikolatayı küçük bir tencerede eritin ve ılımaya bırakın Un, kakao ve kabartma tozunu bir kabın içerisine eleyip karıştırınDerin bir kabın içinde şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle iyice çırpın Ardından sütü ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın Erimiş yağ ve çikolata karışımını da ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın Unlu karşımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve iyi karışmasını sağlayın

Hazırladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve ısıtılmış fırında keki pişirin Kekin üzerine küçük bir çatal ya da kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın Damla çikolatarı da ekleyip karıştırın 5 dakika buz dolabında bekletin Kek soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakın ve ortasını bir kaşık yardımıyla 2 santim kadar oyun Oyarak çıkardığınız keki bir tabağa koyun

Kekin ortasına 4 adet muzu yanyana dizin üzerine krem şantiyi kubbe şeklinde sürün En üst kısma oyarak çıkardığınız kekleri kubbe şekli oluşturacak gibi koyun Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyip servis yapınAfiyet olsun…



Alıntı Yaparak Cevapla