Yalnız Mesajı Göster

Papaz Yahnisi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi Tarifleri



Nohutlu Papaz Yahnisi
Malzemeler: (6 kişilik)
  • 500 gr kuşbaşı süt danası eti
  • 30 gr tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • 15 gr domates salçası
  • dolmalık sarı ve kırmızıbiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 10 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın Arpacık soğanların kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun Unu yemeğin içine serpip karıştırın Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla