Konu
:
Şeftalili-Böğürtlenli Pay Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili-Böğürtlenli Pay Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili-Böğürtlenli Pay Tarifleri
Şeftalili-Böğürtlenli Pay
Malzemeler:
Pay hamuru:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
10 yemek kaşığı katı yağ, soğuk, küplere bölünmüş
1/4 su bardağı buzlu su, buz tamamen erimiş
İç malzemeler:
5 su bardağı dilimlenmiş şeftali
1/4 su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı öğütülmüş kristalize zencefil
5 yemek kaşığı un
1/4 su bardağı kahverengi toz şeker
1 yumurtanın beyazı
2 tatlı kaşığı su
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanması:
Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın
Yağı ekleyip kum gibi bir hal alana kadar karıştırın
Robot çalışır vaziyette iken üst bölmesinden soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin
Hamur toparlanmazsa bir yemek kaşığı ile azar azar su ilave edin
Hamuru robottan çıkartıp iki parçaya ayırın
Her birini avucunuzla düzleyip streçe sarın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin
Bu arada şeftali, böğürtlen, limon suyu ve tuzu karıştırıp bir kenara alın
Diğer yanda zencefil, un, kahverengi şekeri karıştırın
Bunu meyveli karışıma ekleyip bir saat bekletin
Bir saat sonra pay hamurlarından birini dolaptan çıkartın
Yumurta beyazını ve suyu ayrı bir kapta karıştırın
Bir fırça ile bu karışımın birazını pay hamurunun altına ve üstüne sürün
Hamuru 2 yağlı kağıt arasında kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın
Bir spatula ile önce ikiye sonra dörde katlayıp kalıbınızın ortasına yerleştirin
Katladığınız hamuru kalıpta açın
Fırını 175C'ye getirin
İç malzemeyi hamurun üzerine yayın
Diğer pay hamurunu dolaptan çıkartın, üzerine birşey sürmeden kağıtlar arasında açın
Bu hamuru iç malzemenin üzerine kapatın
(isterseniz hamurdan şekiller kesebilirsiniz)Kenarları iyice yapıştırın
Kalan yumurtalı suyu hamurun üzerine sürüp üstüne toz şeker serpin
Fırında 60-70 dakika pişirin
Dondurma ile ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul