Konu
:
Kayısılı Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Pasta Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta
Malzemeler:
1 kg kayısı
1 paket hazır pandispanya unu
3 adet yumurta
7-8 çorba kaşığı su
1 paket pasta kreması
50 gram margarin
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı kayısı suyu
2 su bardağı file badem
1 paket tart jölesi
Hazırlanışı:
Kayısıları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın
Pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın
Karışımı 23 cm çapındaki yuvarlak bir kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Pasta kreması, margarin ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin
Pandispanyanın iki parçasını da kayısı suyu ile ıslatın
Birinci kat pandispanyayı servis tabağına alıp üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp kayısıları yerleştirin
Diğer pandispanyayı üzerine kapatın
Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün
Üzerine kayısıları dizin
File bademi pastanın kenarlarına yapıştırın
Tart jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp kayısıların üzerine gezdirin
Buzdolabının alt rafında 5-10 dakika dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul