Yalnız Mesajı Göster

Portakal Kabuğu Marmelatı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kabuğu Marmelatı Tarifleri







Portakal Kabuğu Marmelatı
Malzemeler:
  • 4 tane elde sıkılmış portakalın kabukları
  • 4 su bardağı şeker
  • bir çay bardağı su
Hazırlanışı:
portakal kabuklarını robotta doğradım ve üzerlerine sekeri döküp geceden sabaha kadar beklettım,sabah kısık ateşte seker suyunu bırakıp portakallar suyunu cekene kadar pişirdim,daha sonra blendırdan gecirdim ekmege sürülecek kıvama gelene kadar ve üzerine bir çay bardağı suyu ekleyip 5 dakika kadar pişirdim
Not: pandispanyanın ıslatılmasında, yada direk sütlü tatlıların üzerinede sürülebilirafiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla