Yalnız Mesajı Göster

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri



Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr)
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 /4 limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
Hazırlanışı:
Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır
Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır İyice karıştırılır
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir
Isıtılmış yağa konur Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır
Sonra şuruba atılır Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır

Not:Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir
Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir
Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla