Konu
:
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri
Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr
)
4 yumurta
3 su bardağı şeker
1 /4 limon suyu
1 tutam tuz
2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
Hazırlanışı:
Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır
Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır
Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır
Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir
Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır
Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır
İyice karıştırılır
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir
Isıtılmış yağa konur
Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır
Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır
Sonra şuruba atılır
Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır
Not:
Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir
Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir
Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul